Wanderlust: Vienna, Austria

Pentru ca multe dintre voi m-ati rugat sa va scriu despre experienta mea la Viena si despre cum am procedat din punct de vedere organizatoric, si bineinteles, pentru ca stiu ca va plac postarile de genul, am rugat-o pe prietena mea Cristina sa va povesteasca cum a fost. Ea s-a ocupat de organizarea acestei excursii si ea a fost si soferita, deci a fost cea mai in masura sa va spuna cate ceva despre asta. De data asta nu ma pot lauda ca m-am implicat cu ceva (in afara de facutul pozelor hi hi), desi mi-as fi dorit. Lipsa de timp si-a spus cuvantul, dar noroc ca am prietene bune si ca ne ajutam una pe alta! Mi-am dorit foarte tare sa vizitez Viena si mi-am dorit foarte tare ca ele sa fie alaturi de mine. Excursia asta a fost planuita de mult timp si ma bucur enorm ca am reusit sa ne indeplnim aceasta dorinta comuna! Acum avem de gand sa mai vizitam impreuna si alte capitale, dar pana atunci, va las cu impresiile Cristinei:


            Viena! Ce idee buna! Mi-am dorit de foarte mult timp sa merg intr-o excursie la Viena, cu toate ca am mai fost cand eram mai mica, dar nu imi amintesc prea multe. E destul de greu sa mobilizezi toata gasca, asa ca ce varianta mai buna decat sa mergi doar cu cele mai bune prietene intr-o mini escapada de 3 zile?
            Nici nu stii de unde sa incepi, dar cu mici eforturi primul gand te duce la cazare. Cel mai bun prieten in cazul asta este site-ul booking.com. Fiind 3 fete, m-am gandit ca ar fi ideal sa gasim un fel de mini apartament sau studio in care sa stam. Trebuia sa nu fie foarte scump, sa arate bine si neaparat sa aiba parcare gratis, pentru ca in Viena parcarea publica nu e tocmai ieftina. Dupa ceva timp petrecut pe site-ul mentionat am gasit apartamentul ideal pentru noi, intr-un hotel mai spre periferia orasului.
            Dupa ce am rezolvat problema cazarii, nu mai ramanea decat sa planificam timpul petrecut acolo. Nu stiam foarte multe despre Viena asa ca m-am pus sa caut pe internet ce se poate vizita. Stiam ca vreau sa vizitez neaparat Palatul Schoenbrunn si centrul, dar astea le puteam face intr-o singura zi, iar in restul timpului?? Am hotarat cu fetele ca in ziua in care ajungem sa mergem la mall, City Shoping Sud sau SCS, iar apoi seara sa iesim undeva in oras, intr-un club (am cautat pe internet diferite locatii si pana la urma cel mai apropiat de gusturile noastre a fost club Passage). Duminica nu ne ramanea foarte mult timp asa ca am ales sa mergem pana la Prater, parcul de distractii si sa ne dam pe roata mare de unde se poate vedea toata Viena de sus.
            Am spus mai sus ca parcarea publica este destul de costisitoare. In cazul asta cea mai buna optiune este transportul in comun de care am fost foarte multumita. Pe siteul lor, wienerlinien.at iti poti planifica traseul, cu ce autobuz/metrou/tramvai trebuie sa mergi, harta, orele exacte la care vin si apoi il poti si printa. Perfect si foarte folositor. Ai posibilitatea de a-ti cumpara bilet pe o zi, doua, trei si cred ca mai erau cateva variante dar nu imi mai amintesc. Il poti cumpara chiar online, dar noi am ales sa il cumparam doar pentru ziua de sambata pentru ca in rest am folosit masina. Variant de bilet online am folosit-o pentru a cumpara biletul la Schoenbrunn, te scuteste de a mai sta la cozi si in plus ai acces instant in toate punctele din palat, in functie de biletul ales (sunt cateva tipuri de bilete si detalii mai multe se pot gasi pe site-ul lor, schoenbrunn.at).



            Toate detaliile erau pregatite, mai ramanea sa ne urcam in masina si sa plecam, yeeei :D! Am bagat rapid adresa mall-ului pe GPS si am pornit. A, am uitat sa zic ca in Ungaria am platit vigneta, iar in Austria am ales sa mergem pe langa autostrada avand in vedere ca erau doar 80 de km. Ne-a scutit de ceva bani si am vazut niste satucuri tare dragute. 


Primul lucru cand am ajuns, mall-ul unde am mancat si apoi am petrecut vreo 2 ore (pentru ca mai mult nu puteam, se inchidea tot, si si asa ne-au scos cu forta din cabinele de proba la final :)) ) intr-un magazin destul de mare cu haine, evident. De la mall am plecat la hotel unde ne-am cazat (camera arata fix ca in pozele de pe internet, adica foarte frumoasa si spatioasa), iar spre seara am plecat cu autobuzul spre centru unde era si clubul (foarte aglomerat, am stat o ora la coada sa intram, poate pentru ca am prins Halloween-ul). In Viena autobuzurile circula pana tarziu, dar spre dimineata, surpriza, nu mai au sa iti vanda bilete la urcare. A trebuit sa luam un taxi inapoi, pe care nu il recomand, e destul de scump. Noi am avut noroc ca am impartit totul la 3.

Day two, treziti-va, imbracati-va, mancati, alergati spre autobuz, tipic in excursia asta. Am plecat foarte bine dispuse spre Schoenbrunn, ne-a ajutat si vremea, soare, senin si chiar cald inspre pranz. Cel mai interesant a fost interiorul palatului. Recomand turul mare plus audio guide de la intrare. In bilet a mai fost inclusa vizitarea cladirii Gloriette si a labirintului din gradina (la inceput pare o prostie dar odata ce intri in el,  iti dai seama ca e chiar amuzant sa te invarti de 7 ori pe aceeasi carare si apoi sa fii sigur ca ai luat-o pe unde trebuie, dar sa dai de o noua infundatura).

*impreuna cu Cristina



 *impreuna cu Bia.








Deja se facuse ora 3 si ne era si cam foame. Am plecat spre centru. Prima data am mancat, iar apoi ne-am plimbat pe langa biserica Sfantul Stefan, pe Mariahilfer Strasse, apoi am luat-o spre Palatul Hofburg, apoi am continuat drumul, am vrut sa ajungem la primarie, dar nu prea am gasit-o si imi pare tare rau.










Frigul ne-a intors spre o cafenea calduroasa pe Mariahilfer Strasse unde am stat pana am uitat de noi. Motivul? Era mult prea frumos sa stai in geam cu o bautura calda, de povesti, intr-o atmosfera mai mult decat placuta.






Ziua a 3-a a primit nota cea mai mica dintre ele. A fost frig, ceata si evident ca din roata mare din Prater nu am vazut in jur decat...alb! Parcare duminica in unele sectoare e gratis, dar noi am nimerit in una care se platea, don’t ask! “Incantate” de experienta am hotarat, pana plecam acasa, sa mergem din nou, intr-o cafenea. Am vrut Starbucks cu parcare gratis, nu orice...:)). Am setat pe GPS, am ajuns, dar niciun loc de parcare, ne-am invartit si ne-am invartit pana ne-am hotarat ca ar fi mai bine sa plecam spre casa :)).



Concluzia finala? Cand mai mergem la Vienaaaaa??? Mi-a placut foarte mult, am vazut chestii interesante si ne-am si distrat, pentru ca asa suntem noi cand suntem impreuna, crazy is our thing!
Sper ca v-au placut impresiile noastre despre mica escapada de weekend la Viena.
Iar acum, asteptam propunerile voastre. Ce capitala sa vizitam next?
Hugs,


Share:

0 comentarii