Studio 54 & 70's Fashion...sau cum m-am intors in timp pentru o zi!

Te-ai intrebat vreodata cum ar fi fost daca te-ai fi nascut intr-o alta era? Ce ai alege? Ce ti-ar face inima sa vibreze? Esti fericit ca te-ai nascut in era tehnologiei sau ai opta pentru altceva? Fac si eu un mic exercitiu de imaginatie, desi stiu de departe ce mi-as dori! As alege-o pe cea mai versatila si mai fascinanta dintre ele...

...as alege fara sa stau pe ganduri anii 70...


Influenta anilor '70 este una dintre cele mai importante in tendintele anul 2015. In fiecare magazin in care am intrat am vazut abundenta de culoare, imprimeuri florale si spirit boem. Acestea sunt doar cateva din atributele acestui stil care pe mine m-a cucerit.  Pe de o parte sclipiciul si stralucirea pe care le vezi la trupe ca Bee Gees, Abba si Boney M, pe de alta parte lejeritatea care cucereste tot mai mult. In categoria must have se afla camasile din materiale usoare, pantalonii evazati cu talie inalta, pantofii cu platforma si rochiile cu croiala in A

Totusi, una dintre cele mai importante perioade a anilor 70 a fost cea a faimosului club de noapte din Manhattan, Studio 54 si pe asta am sa ma axez eu astazi, pentru ca mi-am propus sa va duc cu mine inapoi in timp! Muzica, arta si moda se contopeau in faimosul club, care nu impunea nicio regula de stil si unde libertatea de exprimare era cuvantul cheie! Acesta era locul preferat al celebritatilor, dar si a oamenilor influenti sau mai putini influenti ai New York-ului. Studio 54 a iesit in evidenta si prin faptul ca era primul club care isi selecta clientela dupa bunul plac! Oamenii stateau la cozi interminabile pentru a reusi sa intre, iar faptul ca erau refuzati doar pentru ca nu aveau o imagine adecvata ii facea sa isi doreasca si mai tare sa patrunda in mirajul acestui club de noapte. Foarte multe trenduri s-au lansat acolo, dar si foarte multe fashion icon-uri, iar printre preferatele mele se enumera Jerry Hall, Diane von Furstenberg si Bianca Jagger, fiecare cu stil diferit si aparte, de altfel!


De la stanga la dreapta: Jerry Hall, Bianca Jagger si Diane von Furstenberg

Imi revin din visare si ma uit peste cele 30 de tab-uri pe care le-am deschis pe laptop in incercarea de a aborda acest stil, insa intr-un mod care sa ma reprezinte si care pastreze principiile anilor 70, dar si a perioadei Studio 54. Brusc, imi aduc aminte de fotografiile familiei, pe care cred ca le-am studiat de sute de ori! Il intreb pe tata daca isi mai aduce aminte de anii ’70 si daca a fost o perioada care i-a placut. Imi povesteste de pantalonii evazati, despre rochitele mamei mele si despre perioada in care s-au indragostit. Tata era pasionat de fotografie si a surprins atat de multe momente frumoase incat cred ca mi-au ramas intiparite in minte de-a lungul anilor! Cred ca de aici porneste si afinitatea mea pentru fotografia in alb-negru, dar si pentru a surprinde cat mai multe momente din viata mea, pentru a mi le pastra ca amintiri! 

Ei bine, e timpul sa revin cu picioarele pe pamant si sa trec la treaba! Am exact doua zile sa ma ocup de tot. Nu e usor sa fii o fashion diva care mai are si aere de om independent (hi hi), asa ca imi ramane doar weekend-ul pentru a ma ocupa de pasiunea mea. Zis si facut: sambata, zi de shopping, duminica, zi de poze! Am plecat in cautarea outfit-ului ideal, dar care sa imi avantajeze si figura, pentru ca nu sunt o gazela, sa fim seriosi! Dar daca am invatat ceva de-a lungul timpului este ca frumusetea vine in toate formele, iar mie nu-mi lipeste nici buna dispozitie si nici increderea in fortele proprii! Rox, prietena mea fashionista ma acompaniaza de pe telefon si imi trimite poze. Cu un ochi in telefon si cu unul la drum, asta ca sa nu ma lovesc chiar de primul stalp, imi pornesc aventura! Am vrut sa ma imbrac in pantaloni evazati, dar am zis sa nu fac chiar un show de comedie pe blog si am mers totusi pe o varianta mai sigura si anume o rochita cu croiala in A. Iubesc rochiile, ma reprezinta, iar pantalonii pur si simplu nu au nicio sansa in fata lor! Nu au, dom'le! Voi ma stiti si puteti sa-mi fiti martori!

Aventura asta n-a fost una chiar usoara, insa la final de zi, cand nu mai aveam nicio speranta am vazut-o de departe si brusc, luminita de la capatul tunelului s-a reaprins! Ingerii au inceput sa cante in cer, oamenii se dadeau din calea mea si eram inconjurata de o aura de praf de stele si diamant, totul pentru ca eu si ea sa ne putem trai povestea de dragoste! Am inhatat-o, am dus-o acasa si i-am jurat iubire eterna! :)

In ceea ce priveste coafura, am ales buclele, care erau in mare voga in perioada Studio 54, iar intamplarea face ca ma avantajeaza si pe mine, sau cel putin asa imi place mie sa cred! :) Si cum in timpul saptamanii nu am timp pentru un asemenea rasfat, va spun sincer, am profitat de ocazie! Apoi mi-am tapat parul singura, singurica pentru prima oara! Ramane intre noi, insa daca la machiaj cred ca ma descurc cat de cat, ei bine, cu parul pur si simplu NU-LE-AM! Ma uit socata in oglinda si nu-mi vine sa cred ca mi-am facut parul in 15 minute! S-ar putea sa mai incerc treaba asta cu coafuri in stilul anilor '70!












Rochie: H&M | Colier: Pull and Bear | Bratari & ochelari de soare: Stradivarius | Pantofi: Oasap | Poze: my dear friend, Rox Sarafolean, with my trusty Canon | Machiaj: mois | Zambet: nu va spun! :)


Machiajul a durat pret de vreo 20 de melodii! Cred ca m-am transpus prea tare si am uitat ca mai trebuie sa si plec sa fac pe modelul prin oras! Machiajul are efectul asta pentru mine, ma relaxeaza si pur si simplu uit cum trece timpul pe langa mine! 

Am folosit produsele de mai jos, si am inceput cu o seara inainte, cu aplicarea ulieului de fata L'oreal Nutri Gold Extraordinary. A doua zi, inainte sa incep machiajul mi-am curatat fata cu apa miceara L'oreal pentru ten mixt si gras, iar pentru machiaj si manichiura, piesele care m-au ajutat sa intregesc puzzle-ul au fost: pudra L'oreal Infailible, mascara Miss Manga, rujul Ultra Color Rich in nuanta Rose Royale, Le Blush in nuanta Rose Pastel si oja Color Riche Cliche Mania.

*mai multe informatii despre produse puteti gasi pe site-ul L'oreal Paris Romania.


Ajung acasa obosita si ma gandesc putin la weekend-ul nebun si agitat ce tocmai a trecut! Mi-a placut la nebunie tot ce am avut de facut, am invatat lucruri noi si m-am simtit provocata. 
Pe langa competitia in care este evident ca fac parte si pe care imi doresc cu toata inima sa o castig, sunt fericita ca am ocazia sa imi deschid orizonturile! :)


Acest articol a fost scris pentru competitia "Scoala de beauty blogging by L'oreal Paris"
Daca v-a placut abordarea mea, va rog sa ma votati in widget-ul de mai jos:





Love,

Share:

0 comentarii