DIY: Taupe, Turquoise, Mint and Grey Nail Polishes




La fel ca voi si eu la randul meu am suspinat de nenumarate ori dupa anumite nuante de lacuri de la O.P.I (gen You don't know Jacques) sau de la alte firme pe care nu le gaseam pe niciunde, cum ar fi taupe, turcoaz, mint si gri mat, in cazul postarii de astazi. Pana m-am gandit eu sa mi le fac singura. :) Asa procedez de fiecare data cand imi doresc mult o culoare, imi cumpar cele necesare in caz ca nu am si apoi le combin. 
De foarte mult timp imi doream oja gri mata, nici nu stiu cum nu imi picase fisa mai repede, pana m-am desteptat eu ca mi-o pot face singura. La fel a fost si cazul celorlalte.

Am sa va arat cam ce am reusit eu sa fac (produsul finit), sper sa va inspire si pe voi. Din pacate nu mai stiu ce culori am folosit exact la fiecare, problema e ca le-am facut mai de mult, altfel v-as fi aratat pe pasi cum le-am combinat, dar ma voi stradui sa va povestesc asa in mare!:)

O sa incep cu cea gri:
Acesta a fost la inceput un simplu lac alb de la Elf. Modificarea a fost si mai simpla: am adaugat in el negru (treptat!!!), pana am ajuns la culoarea pe care mi-am dorit-o.

Asa arata pe unghii:

Taupe - o alta nuanta ce mi-am dorit-o muuuuuult!
Am pornit de la o nuanta de la Farmasi, un maroniu deschis (aproape de culoarea pielii), care mi se parea ca arata oribil pe unghii si nu-l purtasem niciodata. Asa ca am adaugat mai multe culori, nici nu mai stiu exact (printre ele era: galben,verde, albastru si rosu), putin cate putin pana am ajuns la culoarea dorita. Secretul este sa nu puneti mult dintr-o data, ca sunt sanse mari sa stricati tot. Putin cate putin e mult mai sigur. :)

Asa arata pe unghii:
- poate nu este exact taupe, tinde putin spre mauve, dar este exact combinatia ce mi-am dorit-o eu.


Mint - culoarea asta am vazut-o de foarte multe ori la fetele de pe Youtube si imi placea la nebunie.
(am uitat sa o pozez de aproape, dar este prima de la stanga)
Am pornit de la o oja alba pentru french Orkide. Am adaugat in ea un verde tipator si foarte putin albastru si iata ce a iesit:
- scuzati poza blurata, n-a vrut sa-mi iasa nicicum, in realitate este mai verde;
- din pacate, nu am ales eu oja potrivita, aceea cred ca era speciala pentru french si nu arata foarte bine aplicata pe toata unghia...nu are luciu. O voi pastra pentru modele si pentru french si imi voi face inca una cu un alt lac care sa aiba o alta compozitie.

Turquoise:
Culoarea asta o adoooor, mi-am dorit-o foarte foarte mult. Am pornit de la nuanta 19 de la Farmasi (un albastru deschis superb, care imi placea la nebunie - mi-l voi cumpara din nou), in care am bagat verdele turbat despre care vorbeam mai sus, pana am ajuns la ce mi-am dorit.

Asa arata pe unghii:
Ulterior mi l-am luat si pe cel de la Avon, pe care il ador. Este vorba despre nuanta Pepermint leaf.
Cam aceasta este diferenta:

Si pe unghii (doar pe aratator am dat cu "inventia mea"):

Sper sa va placa aceasta postare si sa va fie si voua de folos!

P.S.: imi cer scuze daca manichiura mea n-a fost perfecta, m-am facut special pentru poze si m-am sters cu acetona de foarte multe ori (am pregatit doua postari cu unghii deodata), iar cuticulele mi se uscasera pe margine deja. De obicei sunt mai meticuloasa. :)

Va pup,
Anda.

Share:

59 comentarii

  1. Culoarea "mint" arata super!!!! :D

    ReplyDelete
  2. Si mie imi place ft mult mult Mint, dar si cea turcoaz de la Avon :D. Eu sunt mai comoda si imi e lene sa le amestec pana se omogenizeaza. Asa ca prefer sa ma abtin :">.

    ReplyDelete
  3. Shopperita - ;)) ma bucur ca-ti place!

    ReplyDelete
  4. Iulia - din pacate compozitia la Mint nu e cum mi-am dorit, dar mai incerc eu. :)
    Intr-adevar dureaza O VESNICIE pana le amesteci, partea asta e chiar enervanta!:))

    ReplyDelete
  5. Michelline - ce funny ai fost!:))
    Daaaa, si eu le iubesc!:X:X
    Cu siguranta te-ai descurca si tu. :P
    Uite, aici ti-am scris si ce culori trebuie sa pui in ele. :D

    ReplyDelete
  6. Suspint dupa ojele tale, mai ales dupa Mint, Gri si Turqoise. Un "fel " de taupe am de la Flormar, M110 din colectia Supermatte. Oricum ai imaginatie si stii sa o folosesti f bine :) :*

    ReplyDelete
  7. Zvetlana - eu nu am de unde sa cumpar produse Flormar. :( Era un stand in Timisoara, in Real, dar s-a inchis. :((

    Mersiii!:D:*

    ReplyDelete
  8. Dragonfly - :D ma bucur ca iti plac!
    pup.

    ReplyDelete
  9. OMG, te pricepi foarte bine la treaba asta cu amestecatul. Au iesit toate super frumoase!!! Eu nu as avea rabdare :P

    ReplyDelete
  10. Eu tot credeam ca acel Turqoise e culoarea 'originala' si ma tot uitam la raionul cu oje Farmasi sa-l cumpar si eu ;)) . No luck... nici macar acel albastru deschis... doar nuante de rosu/roz/etc.

    Oricum, nuantele au iesit bine, preferata mea.. turqoise-ul :X

    ReplyDelete
  11. Turqoise-ul arata absolut superb!!! Cred ca voi incerca si eu sa-mi fac o oja dar imi trebuie niste culori mai tipatoare. Ce marca e mai ieftina si buna?:D De ex. cele Orkide nu prea imi plac....

    ReplyDelete
  12. F tare gagica! :*

    Eu n-am suspinat niciodata dupa oje...poate doar alea holografice de la China Glaze dar nu stiu cum as putea sa le fac pe alea :))

    puuup:*

    p.s. am uitat sa-ti zic ca eram la mare, imi place mult facelift-ul blog-ului ;;):*

    ReplyDelete
  13. taupe am si eu de la farmasi...e foarte asemanator cu ce ai tu combinat acolo e nuanta 031 :) Gri-ul e superb...si eu imi doream de mult asa ceva dar nu m-am gandit niciodata sa-l amestec...:)) ultima data cand am amestecat oje aveam vreo 14 ani si a iesit ceva ciudat...aveam un lac alb mat destul de lichid si un albastru mult prea inchis ca sa il pot purta (nu imi placea mie pe vremea aia) am luat si l-am turnat pe cel albastru in alb...nu stiu de ce dar ala albastru s-a cam transformat in bilute :)) si-am ramas cu lac alb cu bilute albastre :)

    ReplyDelete
  14. Awww imi place mult Taupe si Mint!! :X Foarte creativa ai fost :D

    ReplyDelete
  15. Anca Buzea - multumesc! :blushing:
    Intr-adevar e nevoie de ceva rabdare pana se omogenizeaza.

    ReplyDelete
  16. Cristina - dupa ce il gasesti pe cel albastru, e foarte simplu de facut.
    Nici eu nu l-am mai vazut pe la standuri, dar sper sa-l mai aduca, imi place foarte mult si culoarea originala.

    ReplyDelete
  17. Adina - Farmasi all the way!:) Sunt foarte bune. Sau Golden Rose. Restul ce le am sunt mai no name si nu stiu sa-ti zic pe unde ai putea sa le gasesti(gen o firma ce se cheama ELANOR, am doua nuante si sunt foarte bune).
    Aia Orkide e singura pe care o am. Nici mie nu imi place. :(
    Kiss!

    ReplyDelete
  18. Special K - pe alea n-as sti nici eu cum sa le fac. :))
    Cu astea mate e mai simplu. ;))
    Ma bucur mult ca iti place, deocamdata atat am putut la header, cand ma plictisesc de el voi incerca sa fac ceva si mai fain.
    Pupici!

    ReplyDelete
  19. Aqua Shell - eu n-am avut probleme, la consistenta mi-au iesit toate. :))
    Vezi ca item 031 scrie pe toate. Numarul lacului de unghii e pe eticheta de pe capac. (la astea 2 ale mele s-a sters si n-am mai vazut, am scris nr de pe fundul sticlutei, dar nu cred ca e ok.)
    pup.

    ReplyDelete
  20. Mercii :*:*
    si woow deci ador combinatia facuta la oja de la Elf, ar trebui sa iti faci propia linie de oja cu nuanta asta, doar e creatie propie :>
    super:x siii nuanta mint woow stiu absolut toata lumea o avea stiu ca vorbeau de oja de la H&M ? tare populara era...oricum:x ador toate nuantele tale

    ReplyDelete
  21. buna,am o intrebare,nu are legatura cu postarea dar sper sa imi raspunzi:).
    sunt studenta de anul acesta si iti dai seama ca as vrea niste bani in plus de buzunar.zilele acestea,o prietena mi-a propus sa fiu reprezentant oriflame...la inceput nu am vrut dar apoi m-am gandit ca ar putea fi o idee buna.tu,din cate tin minte,ai spus ca esti reprezentant si la avon,si la oriflame.vreau sa stiu parerea ta,care firma iti place mai mult.ti se pare mai de calitate,la ce crezi ca ar trebui sa devin reprezentant?
    te pup

    ReplyDelete
  22. ALEXA-ALEXANDRA - hehehehe, ar fi ceva sa-mi fac propria linie la Elf.:))
    - eu am vazut mint la un lac de unghii China Glaze pe Youtube si imi ramasese sufletul la el. A trebuit sa incerc sa-mi fac si eu. Oricum o sa imi mai fac o data cu un alt lac de unghii, pentru ca cele de la Orkide se pare ca nu sunt bune.
    pup.

    ReplyDelete
  23. Pucca - eu recomand Avon. Isi motiveaza mult mai bine reprezentantii & liderii.
    Ai cadouri luna de luna, iti vine coletul acasa(nu trebuie sa mergi la sediu dupa el ca la Oriflame),stocurile sunt muuuult mai bune(rareori nu prinzi un produs).
    Si in plus, imi plac mai mult produsele Avon.
    - in ceea ce priveste Oriflame singurul avantaj ar fi ca incepi cu discount mai mare, de 23%/comanda.

    La Avon sunt de 5 ani si nu m-as lasa sincer, iar la Oriflame am mai fost cand eram in liceu si sunt acum iar de vreo 6 luni, dar nu pot sa zic ca ma agit prea tare. Am comenzi mult mai mici decat la Avon.

    Eu ti-am zis parerea mea, sper sa te ajute, eu prefer Avon. :)

    pupici.

    ReplyDelete
  24. eu ma gandeam la oriflame pentru ca reprezentanti avon sunt mai multi,dar stiu ce spui,si pe mine cataloagele avon ma atrag mai mult decat cele oriflame:)).
    ma mai gandesc zilele astea si o sa vad ce decid...merci frumos de sfaturi:*

    ReplyDelete
  25. Pucca - ma bucur ca te-am putut ajuta. kiss:*

    ReplyDelete
  26. super dragutze toate nuantele..:)...

    ReplyDelete
  27. aha deci :)) habar n-aveam ca scrie pe toate :)) eu numa asta l am de la farmasi (shame on me) pe eticheta aia scrie 923 :) could that be it?:))

    ReplyDelete
  28. Aqua Shell - cand ai spus tu m-am uitat si eu! eu am vreo 8 si am vazut ca pe toata scria la fel: item 031.
    Dap, 923 e nuanta. :)

    ReplyDelete
  29. Monica - Pisica albastra6 September 2010 at 15:26

    foarte reusite "inventiile"!!! sa le porti cu drag! taupe-ul e chiar taupe, arata absolut grozav (iar eu nu sunt in general o fana a acestei culori)...iar turcuazul tau e mai fain decat varianta de la Avon!! e mai echilibrat in proportia de verde si albastru.

    cat despre oje mate, am inteles ca exista un lac de unghii care matifiaza orice culoare peste care e aplicat. am citit pe un blog despre asta, dar nu mai tin minte care. ma interesez si te anunt daca te intereseaza.

    momentan mi se invart rotitele sa vad daca pot face ceva cu ojele mele care nu-mi plac.
    oare se pot amesteca oje cu finishuri diferite? adica o oja fara scipici cu ceva cu particule sidefate sau sclipicioase??

    ReplyDelete
  30. Monica - Pisica Albastra - multumesc, si eu le iubesc!:D
    Intr-adevar cel de la Avon e mai verzui, nu e chiar turcoaz.
    Da, ma intereseaza acel lac de unghii care matifiaza. Eu nu auzisem inca de asa ceva. Suna foarte interesant, daca aflii ceva, lasa-mi si mie un link. :P

    Hmmm, in principiu merge sa amesteci un lac mat cu unul sidefat, dar eu incerc sa amestec lacuri cu aceeasi textura de obicei. Dar poti sa incerci, sa vezi ce iese, atata timp cat nu este un lac scump si nu-ti va parea rau de el daca nu vei reusi.
    te pup.

    ReplyDelete
  31. Monica - Pisica albastra6 September 2010 at 17:25

    da, gata, am gasit referinta!
    era pe "Caprele Irinucai" la postul "To OPI or not to OPI?"

    acolo ea spunea ca in general ojele mate au o rezistenta clar redusa celor cu finish lucios, de aceea recomanda mai degraba folosirea cestor "top coat" cu rol de matifiere. plus ca in felul acesta iti poti transforma orice oja intr-una mata. ea mentiona: Essie Matte About You, Orly Matte Top Coat, China Glaze Matte Magic. si faptul ca in magazinele de accesorii Claire's putem gasi un top coat mat foarte ieftin, marca proprie la aprox 2.5 euro.

    uite si linkul: http://caprele-irinucai.blogspot.com/2010/07/to-opi-or-not-to-opi.html

    sunt niste poze acolo foarte semnificative pentru a vedea efectul :)








    Essie Matte About You, Orly Matte Top Coat, China Glaze Matte Magic. In magazinele de accesorii Claire's gasiti un top coat mat foarte ieftin, marca proprie (parca l-am vazut la 2.5o Euro).

    ReplyDelete
  32. Monica - Pisica Albastra - multumesc pentru informatii. O sa intru acum pe link-ul ce mi l-ai lasat si ma voi uita.
    pup.

    ReplyDelete
  33. Faceam si eu sportu asta odata candva...dar sunt mai batrana si mai lenesa acum :)) La Avon exista mai multe nuante de oje (e si un taupe pe care il vanez) si sper sa apara si la noi. In brosurile din Ungaria parca era...

    Ah iar Luxe Lavender e minunataaaaa! Trebuie sa o incerci.

    ReplyDelete
  34. Anca - :))))
    Poti sa imi spui te rog cum se cheama taupe-ul de care vorbesti de la Avon? Sa-l vandez si eu pe site-urile din strainatate...:D
    Sper sa apara si la noi, ca oricum in ultima perioada au aparut multe nuante ce se poarta acum. Imi plac tot mai mult lacurile lor.

    I have it!(luxe lavander) :D

    ReplyDelete
  35. Uite:
    http://2.bp.blogspot.com/_gVjHjwWoBGM/Sro__5d-6xI/AAAAAAAABco/K0CJhSYkCeQ/s320/avon-nailwear-pro-nail-polish.jpg

    Se numeste Nocturnal. Era si pe site-ul avon.com, dar cred ca momentan nu e disponibila nuanta, nu o mai vad.

    ReplyDelete
  36. Anca - woooow, e superba, sper sa apara si la noi!:D

    ReplyDelete
  37. Ce mistooooooooooooo ! Imi plac toate!!! Dar cel mai mult gri`ul si mint`ul. Nu ma bag ca sigur as strica. Pur si simplu nu ma pricep la chestii din astea complicate :P

    ReplyDelete
  38. Iguanitza - ma bucur ca iti plac si tie la fel de mult ca mie!:D

    ReplyDelete
  39. Am incercat si eu sa fac un gri si chiar ador ce a iesit!! :x:x. O sa postez pe blog zilele urmatoare. Pana atunci ma bucur singura de noua mea oja pe care sigur o voi purta des toamna asta. Am mai facut si un mov.:D Vreau si eu un turqoise dar nu am din ce sa-l fac.... dau o fuga la shopping cand oi avea timp:D

    ReplyDelete
  40. Adina - ma bucur ca te-am inspirat si ca ti-au iesit atat de bine!:D Abia astept sa le vad.
    pup!:*

    ReplyDelete
  41. Anda - nuantele pe care le-ai facut tu arata de-a dreptul senzational!!!

    ReplyDelete
  42. ce bine iti arata blogul:X:X:X
    trebuia sa zic asta:)) abia azi m-am intors acasa la bunica si am dat de net (inventie pe care o iubesc si ii simt lipsa desi nu sunt dependenta de net, doar de bloguri si site-uri :))) mai vazusem eu inainte, in vacanta, cum arata blogul, dar nu stiu din ce motive nu puteam lasa comentarii, in rest puteam face orice.
    si pentru ca am scris "o tona", spun doar ca tare as vrea sa-ti fur turcoazul, a devenit culoarea mea favorita in ultimul timp :) dar oficial ramane albastru deschis pe primul loc:))
    te pup:*

    ReplyDelete
  43. EllaSushardine - i'm glad u like them!:D
    pup.

    ReplyDelete
  44. Alexantza - ce ma bucur ca zici asta! N-a reactionat prea multa lume la noul facelift al blogului. Sper ca este ok. Oricum eu zic ca e mult mai bine decat era inainte, din toate punctele de verdere.
    Ti-am simtit lipsa pe blog!:)
    Te pupicesc!

    ReplyDelete
  45. imi place foarte mult cea taupe/mauve;;)

    ReplyDelete
  46. ce bine arata cea pe taupe. imi place mult

    ReplyDelete
  47. noul facelift al blogului e mai mult decat ok, e super, sa stii. mie imi place mult de tot;)
    te pup:*

    ReplyDelete
  48. Alexantza - mi-ai luat o piatra de pe inima sa stii. te pup :*

    ReplyDelete
  49. adoor nuanta de turquize...:O abia astept sa imi cumpar si eu verdele ca sa-l pot combina:X

    ReplyDelete
  50. rebecajureschi - si eu o adooor! Mi-ai facut pofta sa ma dau cu ea. :D

    Sper sa-ti iasa!:)
    Pupici!

    ReplyDelete
  51. vreau sa te imtreb daca ai vazut in vreun magazin oja gri k cea pe care ai creat`o tu:D..eu s din constanta..si daca merge s amestec un lac din ala pt french..are cv dk e un doar un pik rozaliu si nu alb k nu am gasit:(

    ReplyDelete
  52. Anonim - nu cred ca o sa iasa bine cu un lac rozaliu pentru french, pentru ca acelea nu sunt destul de intense ca un lac alb. Poti sa-ti cumperi un lac alb si unul negru no name, care nu sunt scumpe deloc.

    Nu, din pacate nu am vazut prin magazine. Dar sigur exista la firmele mai mari.

    ReplyDelete