Book review: Machiajul perfect by Robert Jones

Hello!


  Astazi vreau sa va vorbesc putin despre prima care de machiaj pe care am citit-o eu si de asemenea, prima din colectia mea: Machiajul perfect de Robert Jones. Este una din putinele carti de acest gen traduse si in limba romana, asa ca daca intampinati dificultati cu limba engleza, dar va doriti foarte mult sa cititi o carte de machiaj, aceasta este cea mai potrivita.
  Am primit-o de ceva timp din partea celor de la libraria online Libris si am devorat-o in doua zile, asta pentru ca sunt pasionata de subiect, dar si pentru ca este o carte lejera, usor de citit, plina de imagini explicative si tips & tricks, care cu siguranta o sa va placa.


Aceasta carte se bazeaza mai mult pe sfaturi de baza. Veti putea afla din ea cum sa folositi in mod corect fiecare produs de machiaj, iar fiecare explicatie vine impreuna cu o ilustratie, pentru a putea intelege mai bine. De asemenea, veti primi explicatii amanuntite despre fiecare tip de fond de ten, fiecare tip de ruj, cum sa va pensati corect, cum sa va machiajti in functie de forma fetei, cum sa alegeti culorile potrivite in machiaj, etc. Este o carte care se axeaza pe machiajul natural, de zi cu zi. Scopul lui Robert Jones este de a va scoate in evidenta si accentua trasaturile definitorii printr-o paleta de culori in armonie cu tenul vostru. Nu veti gasi in aceasta carte machiaje dramatice si artistice, insa o consider extrem de utila, deoarece este plina de sfaturi pe care orice pasionata de machiaj ar trebui sa le cunoasca.

"Accepta-ti propria frumusete - iubeste-te asa cum esti astazi si in fiecare zi" 
Robert Jones

Iata si cateva sfaturi oferite de Robert Jones in aceasta carte. Va sfatuiesc sa la cititi, pentru ca intr-adevar sunt foarte utile:

1. Cea mai buna metoda de a alege nuanta potrivita pentru fondul de ten este "testul cu linii" pe piele. Testul trebuie facut la lumina naturala. Aplica pe fata trei linii cu nuante diferite de fond de ten pe care sa le poti compara, punandu-le in contrast. La final, daca ai ales un produs care se potriveste perfect cu nuanta pielii de pe gat, poti spune ca ai trecut testul cu succes.
2. Ca si in cazul fondului de ten sau al corectorului, o pudra de fata de nuanta galbena sau neutra este de obicei cea mai buna solutie. Nu recomand niciodata folosirea unei pudre roz, deoarece aceasta face pielea sa para artificiala si imbatranita. Trebuie sa gasesti o nuanta neutra care sa se potriveasca perfect cu fondul tau de ten. Iar, daca doresti sa-ti incalzesti aspectul tenului sau sa-ti corectezi imperfectiunile, atunci ar trebui sa alegi o pudra galbuie.
3. Indiferent de culoarea ochilor tai, foloseste pentru conturul ochilor nuante naturale, cum ar fi gri-maroniu, negru, maro.Un contur colorat atrage privirile spre ochii tai, deoarece culoarea are acest efect de a iesi in evidenta, insa eu il recomand doar atunci cand doresti sa realizezi un machiaj spectaculos.
4. Marimea chiar conteaza atunci cand trebuie sa alegi culoarea pentru buze. Pe buzele pline si frumoase, poti purta culori mai inchise daca acestea sunt complementare nuantei tenului tau. Poarta, in schimb, tonuri deschise pe buzele subtiri pentru a le da un aspect mai voluptos.
5. Cea mai buna metoda de a obtine un aspect natural este sa aplici pe fata mai intai un strat de fond de ten, iar apoi sa acoperi cu un corector micile imperfectiuni ale pielii.
6. Fondul de ten mai poate fi aplicat si pe buze. Creeaza o suprafata noua pe care o poti remodela dupa dorintele sau nevoile tale. Functioneaza si ca ancora pentru ruj, deoarece fixeaza culoarea mult mai bine.
7. Pe o piele matura, corectorul si o pudra inchisa pot accentua ridurile si lniile fine de sub ochi. Si, ca sa nu le accentuezi cu prea multa pudra, foloseste degetul ca sa aplici un strat subtire.
8. Daca folosesti un corector prea deschis la culoare, nu vei face decat sa scoti in evidenta ceea ce vrei, de fapt, sa ascunzi.
9. Pudra compacta (intr-o culoare mai inchisa decat tenul tau) este foarte buna pentru sculptarea fetei, deoarece nu este atat de pigemntata si poate fi estompata usor. Sau, daca preferi, poti folosi un bronzant, dar intinde-l bine!
10. Poti folosi creionul si pudra de sprancene separat sau in acelasi timp. Daca le combini, vei obtine un machiaj care va rezista mai mult timp.

In concluzie, eu consider ca aceasta carte este potrivita pentru persoanele incepatoare in acest domeniu sau pentru cele care doresc sa afle perspectiva unui makeup artist recunoscut.



Voi ati citit aceasta carte? Ce parere aveti despre ea?



Pupici,

Share:

0 comentarii